Koploper Lazio met tien man naar winst op Palermo

Lazio blijft ook na negen wedstrijden koploper in de Serie A. Het uitduel met Palermo leverde de zevende zege van het seizoen op, ook al beëindigde Lazio de wedstrijd met tien man (0-1).

In de aanloop naar de ontmoeting op Sicilië beweerde Palermo-trainer Maurizio Zamparini dat Lazio koploper was omdat de club veel geluk had gehad. Daarmee zette hij de lijstaanvoerder op scherp. Edoardo Reja, oefenmeester van de club uit Rome, liet al weten dat Zamparini jaloers overkwam en nam drie punten mee naar de Italiaanse hoofdstad door een treffer van André Dias.

De Braziliaanse verdediger volleerde in de 27ste minuut knap een vrije trap van Cristian Ledesma binnen. Lazio kreeg het nog aardig benauwd toen Giuseppe Biava in de 78ste minuut zijn tweede gele kaart ontving, waardoor de bezoekers de laatste twaalf minuten met tien man verder moesten. De treffer van Dias bleek echter goud waard, want Lazio bleef ook met tien man overeind.

Door de overwinning staat Lazio nu op 22 punten uit negen wedstrijden. De club van Reja heeft vier punten voorsprong op Internazionale, dat tweede staat. Palermo bezet de negende plaats.