Koploper Juventus maakt ook indruk in duel met Lazio

Juventus verstevigde de koppositie in de Serie A door een lastige klip te omzeilen. Op bezoek bij Lazio werd het 0-1. Edinson Cavani behoedde Napoli voor een afgang bij Atalanta.

Koploper Juventus maakt ook indruk in duel met Lazio

Lazio en Juventus schotelden het publiek in Rome een uiterst aardige wedstrijd voor. De uitbeurt bij Lazio zag men bij Juventus als een heuse test. De Romeinse opponent presteert prima, maar ook Lazio had geen antwoord op het fris en enthousiast spelende Juventus.

Juve had, met Andrea Pirlo en Claudio Marchisio als uitblinkers, voor rust duidelijk het beste van het spel. Het was louter aan Lazio-doelman Federico Marchetti te danken dat het halverwege slechts 0-1 stond. Alessandro Matri bood Simone Pepe (foto) na een mooie aanval de kans op de openingstreffer. De buitenspeler faalde niet.

In de tweede helft gooide Lazio de schroom van zich af, maar met name Hernanes sprong slordig met de mogelijkheden om. Ook grepen de Juventus-verdedigers Stephan Lichtsteiner en Giorgio Chiellini adequaat in.

Hernanes was na een uur het dichtst bij de gelijkmaker, maar de paal naast Gianluigi Buffon bracht redding. Met Djibril Cissé als extra stormram koos Lazio voor een opportunistische aanpak, maar juist vanaf dat moment ontworstelde Juve zich aan de druk.

Juventus (dat via Emanuele Giaccherini en Alessandro Matri nog grote kansen kreeg) overleefde de test glansrijk en blijft door de zege koploper in de Serie A. Bovendien is het de enige ongeslagen ploeg op het hoogste niveau in Italië. Smetje voor Juventus is dat Claudio Marchisio tegen een gele kaart opliep en de volgende wedstrijd (tegen Napoli) vanwege een schorsing mist.

Atalanta Bergamo-Napoli 1-1Napoli in de Champions League is een heel ander Napoli dan in de Serie A. Na de midweekse topprestatie tegen Manchester City (2-1 winst) toonde de ploeg uit Napels zich op bezoek bij Atalanta van een veel mindere kant. De zwakke prestatie leverde de Napolitanen ook puntenverlies op.

Uitgerekend German Denis leek Napoli een zure avond te bezorgen. De in Napels weggestuurde Argentijn gedijt uitstekend bij Atalanta. Met al zijn tiende seizoenstreffer zette hij de thuisclub op 1-0. Topscorer Edinson Cavani redde een punt in de blessuretijd. Napoli haakt door de remise enigszins af in de strijd om de bovenste plaatsen.

Overige uitslagenLecce-Catania 0-1Novara-Parma 2-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's