Koploper Feyenoord moet afrekenen met januaritrauma

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Voor winterkampioen Feyenoord begint de tweede competitiehelft met een uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Koploper Feyenoord moet afrekenen met januaritrauma
Speelronde: 18
Aftrap: zondag 15 januari, 12.30 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Feyenoord probeert de komende maanden het winterkampioenschap om te zetten in een echte titel. De Rotterdammers lieten tijdens de eerste competitiehelft slechts negen punten liggen. Roda JC ving deze speelronde aan op de zeventiende plaats.

• Alweer voor de 43ste keer staan Roda JC en Feyenoord in Eredivisie-verband tegenover elkaar in Kerkrade. Wat opvalt, is dat de balans precies in evenwicht is. Zowel Roda JC als Feyenoord triomfeerde veertien keer en het werd ook veertien keer gelijk.

• Scoren is dit seizoen het grote probleem voor Roda JC. De Limburgers troffen tot nu toe slechts acht keer doel in de Eredivisie. Dat is evenveel als Feyenoord in de laatste twee officiële wedstrijden: de 5-1 zege op ADO Den Haag in het KNVB-bekertoernooi en de 3-1 triomf tegen Vitesse in de Eredivisie.

• Thanasios Papazoglou, die wordt gehuurd van KV Kortrijk, moet het doelpuntenprobleem van Roda JC oplossen. De Griekse aanvaller stond tijdens zijn laatste 655 minuten in de Belgische competitie droog.

Op 25 september 2016 had Feyenoord in eigen huis geen enkele moeite met Roda JC Kerkrade: 5-0.
Op 25 september 2016 had Feyenoord in eigen huis geen enkele moeite met Roda JC Kerkrade: 5-0.

• Roda JC is de onbetwiste remisekoning van de Eredivisie. De formatie van trainer Yannis Anastasiou speelde al tien keer gelijk, minimaal drie keer vaker dan elke andere ploeg na zeventien speelrondes.

• Voor Feyenoord is januari doorgaans een maand met veel puntenverlies. De Rotterdammers zetten slechts drie van hun laatste 22 Eredivisie-duels in de eerste maand van het jaar in winst om. De overige negentien wedstrijden mondden uit in acht remises en elf nederlagen.

• Feyenoord staat nu 161 dagen bovenaan in de Eredivisie. Dat zijn meer dagen dan in de afgelopen vijftien seizoenen bij elkaar opgeteld (151 dagen).

• Tijdens deze Eredivisie-jaargang koesterde Feyenoord al 706 minuten een voorsprong, langer dan elke andere club. Roda JC genoot met negentig minuten juist het kortst van een voordelige marge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.