Koploper FC Zwolle haalt uit in Jupiler League

De tiende speelronde van de Jupiler League leverde weinig verrassingen op. De bovenste ploegen kweten zich goed van hun taak. FC Zwolle, RKC Waalwijk, Helmond Sport en Go Ahead Eagles pakten alle vier de drie punten.

AGOVV Apeldoorn-FC Zwolle 1-5Bij Zwolle was opnieuw Sjoerd Ars de gevierde man. De spits zette de bezoekers al in de tweede minuut op voorsprong door een strafschop op fraaie wijze in de kruising te schieten.

Tien minuten voor rust was het opnieuw Ars die trefzeker was namens Zwolle. Van dichtbij kon de spits zijn twaalfde competitietreffer aan laten tekenen. Paul Mulders zorgde na acht minuten in het tweede bedrijf nog wel voor spanning met zijn aansluitingstreffer, maar verder liet de koploper het, mede door een rode kaart van Michiel Hemmen, niet komen. In de slotfase maakten opnieuw Ars, Danny Schreurs en Albert van der Haar een einde aan alle onzekerheid.

Door de zege is Zwolle ook na dit weekeinde lijstaanvoerder, FC Volendam kan maandagavond nog wel langszij komen.

RKC Waalwijk-Almere City FC 5-0RKC had geen kind aan Almere City. De gemakkelijke avond werd mede veroorzaakt door een vliegende start. Roald van Hout mocht binnen een minuut spelen al de bal in een leeg doel schieten.

Na 22 minuten bezorgde Fred Bensen de thuisploeg een comfortabelere marge. Na slap optreden van invalkeeper Johan Jansen kon de RKC-spits de bal in het wederom lege doel schuiven. Nog voor rust pikte ook Donny de Groot zijn doelpuntje mee. De spits schoot de bal van dichtbij door de benen van Jansen in het doel. Fred Benson tekende al na ruim een uur spelen voor zijn tweede treffer. Het slotakkoord en de 5-0 was voor Paddy John.

Sparta Rotterdam-FC Emmen 5-0Ook Sparta hield vrijdagavond de punten in eigen huis. Lerin Duarte hielp de Rotterdamse ploeg op slag van rust aan een voorsprong. De middenvelder annex aanvaller nam de bal aan op zijn bovenbeen en rondde vervolgens prima af met een volley.

Ook de 2-0 was fraai. Kevin Strootman schoot na 57 minuten spelen raak. Zijn harde schot verdween in de kruising. Toch kreeg Sparta wel een tegenvaller te verwerken. Invaller Joey Godee haalde het einde van de wedstrijd niet, hij kreeg terecht een rode kaart na een keiharde sliding. In de slotfase bepaalden Johan Voskamp, Joshua John en Strootman de eindstand op 5-0, waardoor Rene Hake een treurig debuut kende als trainer van Emmen.

Helmond Sport-Cambuur Leeuwarden 2-0Ook Helmond Sport blijft meedraaien in de bovenste regionen van de Jupiler League. In eigen huis werd Cambuur verslagen door doelpunten van Mark Veldmate (een simpele lob) en Andrade. Laatstgenoemde schoot na rust knap raak in de korte hoek. Door de zege bedraagt de achterstand op koploper Zwolle voor Helmond nog steeds maar twee punten.

Go Ahead Eagles-MVV Maastricht 3-0Een vroeg doelpunt van Koen van der Biezen wees de thuisploeg de goede weg. De spits verlengde een vrije trap handig. Vervolgens was het nog twee keer de beurt aan Van der Biezen. Zijn tweede treffer, na dertig minuten spelen, was fraai. Met de hak promoveerde hij een voorzet tot treffer.

Het derde doelpunt van Van der Biezen viel twee minuten na de onderbreking. Vanaf een meter schoof hij de bal in een leeg doel. Zo zorgde de aanvaller voor de 3-0 eindstand.

BV Veendam-FC Den Bosch 1-1Veendam kwam op eigen terrein niet verder dan 1-1. Marnix Kolder tekende halverwege de tweede helft nog wel voor een voorsprong, maar de treffer van Danny Verbeek zorgde tien minuten voor tijd alsnog voor een puntendeling.

Telstar-FC Eindhoven 1-2Edwin Gyasi leek lang af te stevenen op een rol als matchwinner. De aanvaller schoof de bal na twintig minuten in de lange hoek. Jeffrey Vlug zette de ploegen een kwartier voor tijd echter alsnog langszij. Vlug moest overigens vijf minuten later met rood naar de kleedkamer. Toine van Huizen werd al in de eerste helft van het veld gestuurd. Jelle van Kruijssen bezorgde de bezoekers vlak voor tijd alsnog het volle pond.