Koploper FC Twente met grote moeite langs SC Cambuur

Op bezoek bij SC Cambuur heeft FC Twente geen fout gemaakt. De koploper van de Eredivisie ging in Leeuwarden als winnaar van het veld (0-1), ondanks een overwicht van de thuisclub in de eerste helft.

Cambuur begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans na een foutje van Rasmus Bengtsson, maar Michiel Hemmen schoot in het zijnet. Twente-doelman Nick Marsman mocht voor rust van geluk spreken dat de spelers van Cambuur hun vizier niet op scherp hadden staan, want zij kwamen geregeld in kansrijke positie.

Erik Bakker schoot halverwege de eerste helft van grote afstand over, terwijl Hemmen rakelings voorlangs schoot. Ook Bakker zag zijn inzet na een goede combinatie met Wout Droste voorbij de tweede paal gaan. De bezoekers konden daar weinig tegenover stellen. Dusan Tadic zorgde met een schot uit de tweede lijn voor het grootste gevaar.

Met name Luc Castaignos speelde weer ongelukkig aan de kant van de Tukkers, maar de spits opende vier minuten na rust wél de score. Op aangeven van Quincy Promes schoot hij subtiel, met buitenkant rechts, de bal langs Cambuur-keeper Leonard Nienhuis.

Het bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd, die vooral na rust voor weinig spektakel zorgde. Cambuur wilde wel, maar stichtte nauwelijks gevaar en kwam daardoor niet in de buurt van de gelijkmaker. FC Twente blijft door de zege koploper. De ploeg van trainer Michel Jansen heeft achttien punten uit negen duels. SC Cambuur blijft twaalfde met negen uit negen.