Koploper Dortmund verliest, hattrick voor Raúl

In de Bundesliga heeft koploper Borussia Dortmund op bezoek bij Frankfurt een nederlaag geleden. Bij het winnende Schalke was Raúl de gevierde man.

Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 1-0 De koploper in de Duitse competitie kreeg tegen subtopper Eintracht Frankfurt een verrassende, maar terechte nederlaag te verwerken. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd enkele minuten voor tijd gemaakt door Theofanis Gekas. De Griek bleef oog in oog met doelman Roman Weidenfeller koel.

Even daarvoor had Dortmund, de ploeg van succestrainer Jürgen Klopp, dé kans op de openingstreffer gemist. Nuri Sahin bediende met een mooie voorzet Lukas Barrios, maar de spits schoot onbesuisd en hoog over.

Voor Dortmund was het de eerste nederlaag in vijftien wedstrijden. De ploeg gaat nog wel riant aan kop met 43 punten uit zeventien duels en is Herbstmeister. Frankfurt heeft na de winst 26 punten.

Schalke 04-1. FC Köln 3-0 De thuisploeg kende een aarzelende start op eigen veld en moest toezien dat het in degradatiezorgen verkerende Köln het beste van het spel had in de openingsfase. De eerste keer dat Schalke gevaarlijk was, na een halfuur, was het meteen raak: Raúl knikte de bal na een goede voorzet van Ivan Rakitic prima binnen: 1-0.

Kort na rust kwam Schalke 04 op 2-0 toen Raúl een voorzet van Jefferson Farfán ineens binnen knalde. Köln nam daarna meer risico om de aansluitingstreffer te forceren, maar slaagde daar niet in. Drie minuten voor het einde kopte Raúl de 3-0 binnen om niet veel later een publiekswissel te krijgen. Klaas-Jan Huntelaar trof met een kopbal tussendoor nog de paal.

Schalke komt door de winst, de zesde in zeventien wedstrijden, op 22 punten en kruipt stapje voor stapje richting de subtop.

1. FC Nürnberg-Hannover 96 3-1De bezoekers verkeerden vorig seizoen lange tijd in degradatienood, maar presteren het huidige seizoen boven verwachting met een derde plaats. Toch ging de ploeg zaterdag onderuit tegen middenmotor FC Nürnberg.

Hannover begon aardig en vol goede moed aan de wedstrijd, maar het kwam na een halfuur onfortuinlijk op achterstand. Steve Cherundolo passeerde zijn eigen doelman door een scherpe voorzet van Ilkay Gündogan in het eigen doel te werken. Hannover was de weg daarna behoorlijk kwijt en oogde aangeslagen.

Nürnberg profiteerde daar maximaal van door snel voor een verdubbeling van de score te zorgen. Andreas Wolf was op aangeven van Julian Schieber trefzeker. Een kwartier voor tijd schoot Sergio Pinto namens de bezoekende ploeg een strafschop binnen, maar Schieber stelde vijf minuten met een rake kopstoot de winst veilig voor Nürnbeg: 3-1.

Overige duels:Werder Bremen-1. FC Kaiserslautern 1-2VfL Wolfsburg-1899 Hoffenheim 2-2 FC Sankt Pauli-FSV Mainz 18:30 uur Foto: VI Images