Koploper Club Brugge in eigen huis onderuit

Club Brugge blijkt in België al het gehele seizoen ongenaakbaar, maar ging zaterdag in eigen stadion verrassend onderuit tegen Charleroi. SC Lokeren, dat met maar liefst 5-1 won van AA Gent, klom op naar de tweede plaats.

De wonderen zijn ook in België de wereld kennelijk nog niet uit, want Club had in de lopende competitie nog maar weinig tegenstand te duchten gehad. Op de zege van de Walen, die al in de aanvangsfase zijn beslag kreeg, viel echter weinig af te dingen. Gregory Dufer opende al na vijf minuten de score, waarna Jean- Paul Boeka-Lisasi Charleroi twintig minuten later op een 0-2 voorsprong zette. Pas in de tweede helft kon Andrés Mendoza voor de thuisploeg iets terugdoen, maar meer dan de eretreffer zat er niet in: 1-2.

SK Lommel won met 4-1 van KV Mechelen. Igor Djokic scoorde twee maal voor Lommel. SC Lokeren haalde op eigen veld uit tegen AA Gent, de ploeg van Jan Olde Riekerink: 5-1. Sambegou Bangoura was hier de grote man door drie keer te scoren.Lokeren nestelde zich door die zege op de tweede plaats, zij het met maar liefst vijftien punten achterstand op Club Brugge. Het RC Genk van Sef Vergoossen won met 4-1 bij SK Beveren.