Koploper Chelsea onderuit, zakelijke winst United

Koploper Chelsea is op bezoek bij Birmingham City op een nederlaag getrakteerd. Manchester United boekte een zakelijke winst op Wigan Athletic.

Koploper Chelsea onderuit, zakelijke winst United

Birmingham City-Chelsea 1-0De Engelse koploper heeft de tanden stukgebeten op het strijdende Birmingham City. Chelsea was weliswaar veelal dreigend en had een speloverwicht, maar aan de zijde van Birmingham was doelman Ben Foster schier onpasseerbaar. De Engelse sluitpost hield zijn ploeg met talloze fraaie reddingen anderhalf uur lang op de been.

Door het goede keeperswerk van Foster bleek een doelpunt van Bowyer genoeg om de winst binnen te slepen. Het tegen degradatie strijdende Birmingham City stond tot het duel achttiende, maar maakt een sprongetje op de ranglijst.

Chelsea blijft op basis van een soeverein doelsaldo koploper in Engeland, maar weet zich desalniettemin in een negatieve spiraal, nadat de ploeg vorige week al met 3-0 klop kreeg van Sunderland.

Manchester United-Wigan Athletic 2-0De ploeg van manager Alex Ferguson is de grote winnaar van het weekeinde door zelf te winnen, terwijl concurrenten Chelsea en Arsenal punten verspeelden. United, met Wayne Rooney terug in de selectie en Edwin van der Sar tussen de palen, boekte een zakelijke overwinning op Wigan Athletic, waar Ronnie Stam een basisplaats had.

Op slag van rust kopte Patrice Evra zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd verdubbelde de Mexicaan Javier Hernández de voorsprong. Manchester kwam na de tweede treffer niet meer in problemen en speelde het duel rustig uit.

United heeft met de winst 28 punten vergaard uit veertien duels en passeert met dat aantal Arsenal, dat verloor van Tottenham hotspur, op de ranglijst.

Overige duels:West Bromwich Albion-Stoke City 0-3Blackpool-Wolverhampton Wanderers 2-1Bolton Wanderers-Newcastle United 5-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's