Koploper AZ zegeviert wél op bezoek bij VVV-Venlo

In tegenstelling tot Ajax en PSV heeft AZ het uitduel met VVV-Venlo wel omgezet in een overwinning. De koploper won zonder zich bovenmatig in te spannen met 3-1 in Limburg. Titelkandidaten Ajax en PSV keerden eerder dit seizoen beiden met een puntje huiswaarts uit Venlo.

Koploper AZ zegeviert wél op bezoek bij VVV-Venlo

De ploeg van coach Gertjan Verbeek had in stadion De Koel een half uur nodig om de ban te breken. Rasmus Elm toonde opnieuw een van de steunpilaren van AZ te zijn. Hij draaide een vrije bal om de muur heen en zag het speeltuig via doelman Wilko de Vogt in het doel belanden (zie onderstaande foto).

Even later voorkwam Elm hoogstpersoonlijk de gelijkmaker. Aanvaller Ahmed Musa stoomde het vijandelijke strafschopgebied binnen en leek Barry Maguire een niet te missen kans te bieden, maar met een uiterste krachtsinspanning kon Elm de bal nog tot corner verwerken.

Na de onderbreking kwam VVV-Venlo iets opportunistischer uit de startblokken. Die dadendrang bleek uit een gevaarlijke vrije trap van Maguire en een schot van Robert Cullen. Tot blijdschap van de aanhang leidde het kleine offensiefje niet. Sterker nog, na de 2-0 van Adam Maher kon de hoop op een nieuwe stunt definitief uit het hoofd gezet worden.

Maher schoot de bal in de korte hoek in. Even daarvoor was de spelmaker al betrokken bij een afgekeurde treffer. Hij toucheerde een zekere treffer van Brett Holman enigszins ongelukkig op de doellijn. De goal werd daarom afgekeurd vanwege buitenspel.

De fraaiste treffer van de middag kwam op naam van linksback Simon Poulsen. Hij passeerde na een van zijn befaamde rushes de nodige VVV'ers en draaide de bal met zijn (verkeerde) rechterbeen in de verre kruising.

Het kunststukje bleek niet de laatste treffer. Na een gemiste strafschop van Musa schoot Cullen in de rebound wel raak. Door de overwinning is AZ ook na zondag koploper. VVV-Venlo is nog altijd zonder zege en vergaarde pas drie punten, waarvan dus twee tegen Ajax en PSV.
<br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's