Koploper Ajax gewaarschuwd voor Ziyech

Reacties

● Ajax won 38 van de 49 voorgaande Eredivisie-duels met FC Twente in eigen huis (G8, V3) en is ongeslagen in de laatste tien competitie-ontmoetingen in Amsterdam (W7, G3).

Koploper Ajax gewaarschuwd voor Ziyech

● FC Twente versloeg in februari 2005 Ajax voor het laatst in Amsterdam in een competitieduel (1-2, sindsdien G4, V7), maar won in de tussentijd wel twee keer de Johan Cruijff Schaal door de Amsterdammers te verslaan in De Arena.

● De laatste thuisnederlaag van Ajax in de Eredivisie dateert van 4 oktober tegen PSV (1-2), sindsdien bleef de ploeg van Frank de Boer elf competitieduels in eigen huis ongeslagen (W9, G2).

● Ajax verloor sinds de club in De Arena speelt slechts eenmaal de laatste thuiswedstrijd van een Eredivisie-seizoen (1-2 tegen FC Utrecht in 1998 - W17, G1).

● De Amsterdammers kregen dit seizoen het minste aantal schoten op doel tegen (97) – het laagste aantal schoten op doel tegen in een heel seizoen onder trainer Frank de Boer is 119 in 2012/13.

● Alleen Siem de Jong (41) maakte meer competitiedoelpunten voor Ajax onder Frank de Boer dan Arek Milik (32, foto), die Kolbeinn Sigthórsson (31) en Davy Klaassen (30) achter zich houdt.

● Alleen Ajax en PSV (beide vijftien) pakten sinds de start van februari meer punten in uitduels in de Eredivisie dan FC Twente (tien).

● Twente boekte geen enkele overwinning in de laatste zestien competitiewedstrijden tegen de traditionele topdrie (G6, V10).

● FC Twente krijgt dit seizoen 1,8 doelpunten per wedstrijd tegen, het hoogste aantal voor de club sinds 1985/86 (2,0).

● Hakim Ziyech maakte twee goals en gaf vier assists in vijf Eredivisie-wedstrijden tegen Ajax.

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.