Kopballen brengen FC Twente zege op RBC

Beide trainers lagen onder vuur, de simpele 4-1 zege van FC Twente geeft Rini Coolen lucht, waar voor zijn RBC-collega Dolf Roks ontslag dreigt.

Kopballen brengen FC Twente zege op RBC

Na drie nederlagen op rij en de uitschakeling in de Gatorade Cup was de positie van Twente-trainer Coolen onderwerp van discussie. Althans bij de achterban, want de leiding schaarde zich achter de bekritiseerde coach.

RBC Roosendaal bleek de ideale tegenstander van FC Twente om die kritiek te doen verstommen. De Brabantse formatie liet weer eens zien weinig te zoeken te hebben in de Eredivsie. Vooral in defensief opzicht straalt het gebrek aan zelfvertrouwen van de RBC'ers af.

Hoe kwetsbaar RBC achterin is, maakte FC Twente bij een eerste echte versnelling in een tijdsbestek van drie minuten duidelijk. Peter Niemeyer kopte na 23 minuten uit een corner raak, waarna Ramon Zomer op aangeven van Georgi Gakhokidze dat nog eens dunnetjes overdeed. FC Twente verzuimde in de tweede helft af te rekenen met de criticasters en het publiek te trakteren op een monsterzege. Vooral in de lucht was RBC, dat bij een stand van 3-0 via Ebrima Sillah wat terugdeed, zwak. Dat werd onderstreept door Zomer en Daniel Majstorovic, die beiden met het hoofd trefzeker waren. Maar ondanks deze treffers kon Twente niet helemaal tevreden zijn met het optreden, want een eclatante overwinning was zeker op zijn plaats geweest gezien het armetierige verweer van RBC.

Bekijk hier al onze video's