Kopbal Bruno Alves brengt Portugal winst

Portugal heeft in eigen huis een benauwde 1-0 overwinning geboekt op Bosnië-Herzegovina. De eerste wedstrijd in de play-offs voor het WK werd beslist door een treffer van Bruno Alves.

Na ruim een half uur spelen opende de mee opgekomen verdediger Bruno Alves de score namens de thuisploeg. De speler van FC Porto kon bij de tweede paal vrij inkoppen na een voorzet van Nani.

Op slag van rust was Bosnië dicht bij de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Senijad Ibricic hard op de lat van het doel van Eduardo, die volledig mistastte toen hij uit zijn doel kwam.

Portugal nam geen genoegen met de 1-0 voorsprong en ging in de tweede helft op zoek naar meer. Na een uur spelen kregen Liédson en Deco binnen een minuut twee grote kansen.

In de slotfase kwam de thuisploeg tot twee keer toe goed weg. Eerst was Vedad Ibisevic uit een counter dicht bij de gelijkmaker en in de 89ste minuut kopte Edin Dzeko op de lat. De rebound werd door invaller Zlatan Muslimovic tegen de binnenkant van de paal gevolleerd.

Het bleef echter bij een 1-0 overwinning voor Portugal, ondanks het spannende slot. De ploeg van bondscoach Carlos Queiroz gaat woensdag op bezoek bij Bosnië trachten het WK te bereiken.