Koolwijk gaat bij Trencín om de prijzen spelen

Reacties

Ryan Koolwijk heeft zijn avontuur in het buitenland te pakken. De 29-jarige middenvelder, die eind vorig jaar zijn contract met FC Dordrecht liet ontbinden, staat op het punt een verbintenis te tekenen met AS Trencín.

Koolwijk gaat bij Trencín om de prijzen spelen

Koolwijk arriveerde zondag bij de Slowaakse club van oud-Ajax-speler Tscheu La Ling, waar hij tot het einde van dit seizoen in actie zal komen. Alleen een medische keuring staat de overgang van de ex-speler van Excelsior en NEC nog in de weg.

In plaats van te strijden tegen degradatie gaat Koolwijk bij Trencín om de landstitel spelen. Als de nummer twee van vorig seizoen op 28 februari de competitie hervat, bedraagt de achterstand op koploper MSK Zilina slechts drie punten.

Het was precies de reden waarom Koolwijk in december gebruik maakte van de optie in zijn contract om halverwege het seizoen bij Dordrecht te vertrekken en waarom hij de interesse van Sparta Rotterdam naast zich neerlegde.

'Het is een mooie club met veel ambities', zegt hij op de website van zijn belangenbehartiger Forza Sports Group. 'Bovendien spelen ze goed en verzorgd voetbal en doen ze mee om het kampioenschap. Ik kijk erg uit naar mijn tijd daar en ben de mensen van Trencín dan ook erg dankbaar voor deze kans.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.