Kongolo wacht geduldig op kans bij Nederlands elftal

Reacties

Als de Oranje-selectie zich komende maandag verzamelt in aanloop naar de WK-kwalificatiestart tegen Zweden (6 september), gaat Terence Kongolo op pad met Jong Oranje. De Feyenoord-verdediger laat zich er niet door uit het veld slaan.

Kongolo wacht geduldig op kans bij Nederlands elftal

De man die nog mee mocht met Louis van Gaal naar het WK, is nu door Danny Blind niet eens bij de voorselectie verkozen. Linksbenige verdedigers als Patrick van Aanholt, Daley Blind, Mitchell Dijks, Jairo Riedewald en Jetro Willems kregen de voorkeur. 'Uiteindelijk is het zijn beslissing. Als hij me goed vindt, neemt hij me mee. Maar ik ga niet met de kop omlaag. Ik accepteer het gewoon en focus me op Feyenoord', zegt Kongolo tegen Voetbal International.

De drievoudig international is bezig aan een goede competitiestart met Feyenoord, maar zat in 2016 nog niet bij de Oranje-selectie. 'Uiteindelijk komt het wel. Dat vertrouwen heb ik. Dat is voor mij het belangrijkste. Als de bondscoach me wel wil, hoor ik het vanzelf.'

Als Feyenoord zaterdag wint van Excelsior, sluiten Kongolo en zijn ploeggenoten het eerste competitieblok af als (gedeelde) koploper. De 22-jarige verdediger is tevreden met de manier waarop de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de punten over de streep trok in Almelo (0-1).

'Het komt echt niet vanzelf en het is natuurlijk nog vroeg, maar ik weet wel dat we dit soort lastige uitwedstrijden vorig seizoen lang niet altijd wonnen. Nu misten we Eljero Elia. Die andere jongens vullen dat goed in. Maar wat ik het mooiste vind, is hoe we strijden. Alleen zo en niet anders ga je kansen maken op prijzen. En ik weet: het zegt nog helemaal niets na drie wedstrijden, maar we liggen wel op koers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.