Kongolo terug bij Feyenoord, herstel Schaken positief

Feyenoord heeft dinsdag voor het eerst na het trainingskamp in het zonnige Marbella weer op Rotterdamse bodem getraind. Het nieuws uit de ziekenboeg was positief voor trainer Ronald Koeman.

Kongolo terug bij Feyenoord, herstel Schaken positief

Verdediger Terence Kongolo (foto) maakte voor het eerst sinds november zijn opwachting op Varkenoord. Hij zette in zijn revalidatietraject na een knieblessure een volgende stap door een individuele trainingssessie af te werken.

Lex Immers (hamstring), Ruben Schaken (lies), Wesley Verhoek (lies) en Sekou Cissé (enkel) lieten de groepstraining allen schieten. Immers liep zijn lichte klachten op in Marbella, terwijl Schaken op de goede weg is na een dubbele liesoperatie.

De verwachting is dat Immers zondag tijdens De Klassieker tegen Ajax in de Amsterdam Arena van de partij is. Koeman is ook positief over de voortgang van Schaken, die waarschijnlijk vrijdag weer bij de groep aansluit.

'En als hij dan de laatste twee trainingen op vrijdag en zaterdag zonder problemen kan meedoen, zullen we zien of hij kan spelen', zegt trainer Ronald Koeman. 'We nemen geen risico, het moet niet zo zijn dat hij er straks langer uit is. Als Ruben zondag niet honderd procent fit is, werken we toe naar de wedstrijd tegen FC Twente, een week later.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's