Koné volgt manager Martínez van Wigan naar Everton

Everton heeft de aanvalslinie versterkt met Arouna Koné. De 29-jarige ex-PSV'er tekent een driejarig contract bij de nummer zes van het afgelopen Premier League-seizoen en komt voor naar verluidt naar zeven miljoen euro over van FA Cup-winnaar Wigan Athletic, dat naar het Championship degradeerde.

Koné volgt manager Martínez van Wigan naar Everton

Koné scoorde ondanks de sportieve misère elf keer in competitieverband en voegde daar twee goals aan toe in het voor Wigan zo glorieus verlopen bekertoernooi. Met zijn transfer naar Everton reist Koné manager Roberto Martínez achterna, die The Latics onlangs verruilde voor de club uit Liverpool.

Koné kwam een jaar geleden op voorspraak van Martínez ook al naar Wigan, dat hem destijds voor circa vier miljoen euro overnam van Levante. In het shirt van de club uit de Spaanse Primera División had hij in het seizoen 2011/12 met zeventien goals in 39 officiële duels eveneens sterk gepresteerd.

Voor Everton is Koné de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen. Voor de 39-voudig international van Ivoorkust betekent zijn overstap naar The Toffees een nieuwe opsteker voor zijn loopbaan, die na zijn overgang van PSV naar Sevilla in 2007 in het slop was geraakt. Ook Newcastle United had interesse in de oud-speler van Roda JC.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen