Komt er een einde aan hegemonie Bayern? 'Leverkusen is gewoon beter'

Reacties

Waar Bayer Leverkusen afgelopen weekend 'gewoon' weer drie punten bijschreef, daar ging Bayern München in eigen huis onderuit tegen Werder Bremen. Giovane Élber, voormalig spits van Der Rekordmeister, voorspelt een einde van de titelreeks van Bayern. 'Bayer Leverkusen is dit seizoen gewoon beter. Iedereen zonder jaloezie zou dat moeten erkennen', stelt de Braziliaan.

Komt er een einde aan hegemonie Bayern? 'Leverkusen is gewoon beter'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
0 - 1
Werder Bremen
Werder Bremen

Bayer Leverkusen is dit seizoen nog ongeslagen en won afgelopen zaterdag knap van RB Leipzig (2-3). Een dag later leed Bayern een verrassende thuisnederlaag tegen Werder Bremen: 0-1. De kampioen van de afgelopen elf seizoenen staat nu zeven punten achter op Leverkusen, maar heeft nog wel een duel tegoed. Woensdag wacht de inhaalwedstrijd tegen Union Berlin.

In die thuiswedstrijd zal het beter moeten dan zondag tegen Werder, bromde Thomas Tuchel. 'Ruim zeventig minuten lang heb ik niet het gevoel gehad dat we voor de overwinning speelden', reageerde hij op de verrassende zeperd. 'Het was duidelijk niet goed genoeg. We waren extreem statisch, bewogen helemaal niet, verloren vaak de bal en stonden ongelooflijk veel tegenaanvallen toe. We hebben verdiend verloren, want twintig minuten goed voetbal is niet voldoende.'

Met die twintig minuten doelde Tuchel op de slotfase, waarin Bayern nog even gas gaf en veel druk uitoefende. 'In dat laatste kwartier verdienden we zeker een doelpunt', stelde Thomas Müller. 'Maar over de gehele wedstrijd gezien verdienden we het natuurlijk niet om te winnen. We speelden te slap en vroegen een beetje om een tegendoelpunt. Het is ook niet alsof die goal van Mitchell Weiser uit het niets viel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus groeide de achterstand van Bayern op Leverkusen. Vorig seizoen dreigde er al een einde te komen aan de titelreeks van de recordkampioen, maar toen gaf Borussia Dortmund het op de laatste speeldag toch nog uit handen. Nu is Leverkusen de te kloppen ploeg voor Bayern. Over een kleine drie weken staan de twee teams tegenover elkaar.

Elber kan haast niet wachten op deze topper. 'Het legendarische Vizekusen zou echt tot het verleden kunnen behoren', stelde de voormalig topspits. 'Bayern is niet zo goed als in de voorgaande jaren en de aantrekkelijkheid van de wedstrijden lijdt er ook een beetje onder. Ze zullen alsnog genoeg punten halen en hebben Harry Kane die wel voor de hoogtepunten zorgt, maar Bayer heeft een reële kans om kampioen te worden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.