Komst toptalent Adekanye naar PSV definitief

Reacties

Bobby Adekanye (15) speelt in ieder geval tot de zomer van 2015 bij PSV. Dat heeft Art Langeler, hoofd jeugdopleiding van PSV, donderdag bevestigd tegenover Voetbal International.

Komst toptalent Adekanye naar PSV definitief

De razendsnelle linksbuiten gaat spelen in PSV Onder-16 en Onder-17. De club uit Eindhoven is zeer tevreden met de komst van Adekanye. De talentvolle Nederlander wordt gezien als een aanwinst voor de jeugdopleiding. Een speler die met zijn kwaliteiten het niveau omhoog tilt.

Adekanye komt tijdelijk over van Barcelona, waar hij vanwege een sanctie van de FIFA niet in actie kan komen in officiële wedstrijden. 'Hij speelt in ieder geval tot de zomer van 2015 bij PSV, maar mogelijk zelfs tot december volgend jaar', zegt zijn zaakwaarnemer Josep Maria Minguella junior tegen Voetbal International.

De Spaanse topclub heeft volgens de FIFA bij tien transfers van spelers jonger dan achttien jaar de regels overtreden. Barcelona mag deze winter en volgend jaar zomer niemand vastleggen, ook geen jeugdspelers. De club doet er alles aan deze sanctie terug te draaien. Lukt dat, dan keert Adekanye deze zomer terug naar Spanje, meldt Minguella junior.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.