Komst Gekas maakt transfer Koné naar Wigan mogelijk

Levante bevestigde dinsdag de komst van Theofanis Gekas. Het aantrekken van de Griekse international maakt de weg vrij voor de transfer van Arouna Koné naar Wigan Athletic.

Komst Gekas maakt transfer Koné naar Wigan mogelijk

Gekas tekent bij de tweede club van Valencia een contract tot medio 2013. De 32-jarige goaltjesdief komt transfervrij over van het Turkse Samsunpor, waar Gekas het afgelopen halfjaar goed was voor acht goals in elf competitiewedstrijden.

Levante anticipeert met de komst van de Griekse spits, tijdens het afgelopen EK goed voor één doelpunt, op het aanstaande vertrek van Koné naar Wigan Athletic. De voormalige aanvaller van PSV speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Las Granotas (De Kikkers) en scoorde zeventien keer in 39 officiële duels.

Door die goede prestaties verdiende hij een contract bij Levante, dat hem transfervrij overnam van Sevilla, waar Koné's contract deze zomer afliep. Levante kan nu meteen financiële garen spinnen bij het contractueel vastleggen van Koné. De Spaanse club kan de Ivoriaan aan Wigan verkopen voor bijna vijf miljoen euro, zo stelt Marca.

De Spaanse krant meldt dat de overgang van Koné naar de Premier League op een haar na gevild is en dat daarmee een droom uitkomt voor de 34-voudig international, die in de zomer van 2007 PSV voor Sevilla verruilde.

Met de keuze voor de Premier League laat Koné wel een Europees avontuur aan zich voorbij gaan. Levante staat aan de vooravond van het eerste optreden in Europees verband uit de clubhistorie. Op 23 augustus wacht in de play-offs van de Europa League het uitduel met het Schotse Motherwell, dat een week later op bezoek komt in Spanje. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's