Komst Erdinç bij Rennes weinig hoopvol voor Verhoek

De kans dat John Verhoek komend seizoen een nieuwe kans krijgt bij Stade Rennes is er niet groter op geworden. De huidige nummer vijf van de Ligue 1 is akkoord met Paris Saint-Germain over de komst van Mevlüt Erdinç. De 24-jarige spits en Turks international kwam vorig seizoen in Parijs nog tot 34 competitieduels maar is nu op het tweede plan geraakt.

Komst Erdinç bij Rennes weinig hoopvol voor Verhoek

Stade Rennes zal een transfersom van zeven à acht miljoen euro betalen voor Erdinç. Voor John Verhoek is de overgang weinig hoopvol. De aan ADO Den Haag verhuurde aanvaller ziet de concurrentie voor zijn positie nóg meer toegenomen. Onder meer L'Equipe suggereert dat de komst van Erdinç naar Rennes samenhangt met het eventuele vertrek van centrumspits Hugo Montaño, de man die Verhoek vorig seizoen uit de basis hield.

Ongeacht het al dan niet aanblijven van Montaño geven de ontwikkelingen aan dat Stade Rennes-coach Frédéric Antonetti voorin opteert voor een zogeheten zwaargewicht. Erdinç heeft al ruim 150 duels in de Ligue 1 achter zijn naam. Van Antonetti kreeg Verhoek vorig seizoen twee basisplaatsen en vijf invalbeurten toebedeeld. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's