Kompany vraagt om steun voor Belgische ploeg: 'Laten we de haters negeren'

Reacties

België móét aankomende donderdag winnen van Kroatië; anders gaat de ploeg van Roberto Martínez al na de groepsfase naar huis. Vincent Kompany roept op tot steun voor de bekritiseerde Duivels.

Kompany vraagt om steun voor Belgische ploeg: 'Laten we de haters negeren'
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
0 - 0
België
België

Na de moeizame 1-0 overwinning op Canada ging een aanvallend onmachtig België zondag met 0-2 onderuit tegen Marokko. Omdat Kroatië later op de dag met 4-1 te sterk was voor Canada, staat België (de nummer twee van de FIFA-wereldranglijst) nu derde in Groep F. Komende donderdag wacht een heuse finale tegen Kroatië, die België moet winnen om in het toernooi te blijven.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Veel supporters van België geloven daar al niet meer in. Er is veel pessimisme rondom de nationale ploeg, merkt ook Kompany. De 89-voudig international van België, tegenwoordig de hoofdtrainer van het Engelse Burnley, probeert daar via social media verandering in te brengen.

'Dit is het moment om achter onze nationale ploeg te staan', schrijft Kompany op Twitter. 'Dit zijn de jongens die zoveel geweldige herinneringen hebben geschonken aan ons land. Nu zijn ze aan het worstelen en ze hebben onze hulp nodig. Laten we de haters negeren en laten we de spelers steunen voor de volgende wedstrijd.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.