Kompany volgende die contract bij Man City verlengt

Reacties

In navolging van Samir Nasri, Aleksandar Kolarov en David Silva heeft ook aanvoerder Vincent Kompany zijn contract bij Manchester City verlengd.

Kompany volgende die contract bij Man City verlengt

De Belgische verdediger kwam in zijn vaderland voor Anderlecht uit en in Duitsland voor Hamburger SV alvorens hij in 2008 de overstap maakte naar de huidige Engelse kampioen. In totaal kwam hij tot 239 officiële duels.

Kompany beschikte nog over een tot medio 2018 lopende verbintenis, maar tekende bij voor nog een jaar. Een  lucratieve aangelegenheid aangezien hij met de nodige premies meegerekend om en na bij de veertig miljoen euro gaat verdienen in de komende vijf jaar.

'Toen ik hier in 2008 kwam had ik nooit kunnen dromen dat we zoveel zouden winnen in de afgelopen zes jaar', aldus de Belg op de clubwebsite. 'Al is dit voor mij pas het begin van onze reis. Ons team is sterker dan ooit. De concurrentie is groot en we willen verder gaan met historie schrijven.'

Twee landstitels, de FA Cup en de League Cup zijn de hoofdprijzen van Kompany in het shirt van City. 'Dat zijn vier van de mooiste dagen van mijn leven geweest. Ik ga ervan uit dat er nog meer van dit soort aangelegenheden gaan komen. Ik heb nooit getwijfeld om deze familie te verlaten. Waarom zou ik ergens anders heen gaan?', besloot Kompany.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.