Kompany en Rooney in beeld om Weghorst en Pieters te coachen bij Burnley

Reacties

Burnley nam twee weken geleden de zware beslissing om clubicoon Sean Dyche na bijna tien jaar op straat te zetten en is sindsdien op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Wayne Rooney werd al genoemd als een mogelijke kandidaat; ook Vincent Kompany schijnt nu in beeld te zijn.

Kompany en Rooney in beeld om Weghorst en Pieters te coachen bij Burnley
© Pro Shots

Kompany speelde in de Premier League jaren voor Manchester City, waarmee hij vier keer kampioen werd, en is momenteel bij Anderlecht bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Een terugkeer naar Engeland lonkt, nu Burnley volgens The Telegraph belangstelling heeft getoond. De werkgever van Wout Weghorst en Erik Pieters zou binnenkort het gesprek willen aanknopen met de Belg.

De 36-jarige Kompany is niet de enige trainer die in beeld is op Turf Moor. Er wordt volgens de geruchten dus ook gedacht aan Rooney, die ondanks een memorabele opmars met Derby County degradeerde uit het Championship. Verder worden de namen van Kjetil Knutsen (FK Bodø/Glimt) Chris Wilder (Middlesbrough) en Carlos Carvalhal (SC Braga) genoemd.

Sinds het vertrek van Dyche staat Michael Jackson als interim-trainer voor de groep bij Burnley. Hij had tot dusver bij drie duels de leiding en is nog ongeslagen (twee zeges, een gelijkspel). Burnley kroop daardoor over de degradatiestreep heen en staat nu zeventiende in de Premier League. The Clarets spelen dit seizoen nog vijf wedstrijden; zaterdag wacht de kelderkraker tegen Watford.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.