Kolk bezorgt Vitesse cruciale zege op Willem II

Vitesse smaakte na twee maanden weer het zoet van een overwinning. Twee schitterende doelpunten waren Willem II te machtig (2-1)

Hoewel een overwinning min of meer noodzakelijk was gezien het resterende programma was Willem II vooral op de eigen helft terug te vinden. Na 28 minuten was er nog minder reden om de defensieve stellingen te verlaten. De Tilburgse club profiteerde van halfslachtig optreden in de Arnhemse defensie. Doelman Piet Velthuizen kon de inzet van Frank Demouge nog keren, maar was kansloos op de rebound van Saïd Boutahar.

Vier minuten voor rust was de gelijkmaker een feit. Waar pogingen van onder anderen Nicky Hofs en Lasse Nilsson niets opleverden, daar had Serginho Greene met een zondagsschot wel succes. Zijn volley van net buiten het strafschopgebied verdween buiten bereikt van Maikel Aerts in het Willem II-doel.

Vitesse, dat in januari voor het laatst won, legde zich niet neer bij een puntendeling. Nilsson en Wiljan Pluim waren dichtbij, terwijl Nicky Hofs tevergeefs een strafschop claimde na een charge van Danny Schenkel. Willem II stelde daar enkele gevaarlijke counters tegenover.

Vitesse kreeg in de 78ste minuut loon naar werken. Invaller Santi Kolk stond koud twee minuten in het veld voordat hij met een fraaie lob Aerts het nakijken gaf en zijn ploeg drie belangrijke punten schonk in de strijd tegen degradatie.