'Kokmeijer moest stoppen door verkeerde diagnose'

Niels Kokmeijer zou op dit moment nog profvoetballer kunnen zijn. Dit stelt een door Sparta aangestelde onafhankelijke chirurg, die de medische dossiers van het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam nog eens tegen het licht hield en fouten constateerde. Zo meldde Eredivisie Live gisteren.

'Kokmeijer moest stoppen door verkeerde diagnose'

In het nog geheime rapport wordt gesproken over een verkeerde diagnose, waardoor het herstel van Kokmeijer vertraging opliep. De chirurg stelt ook dat de oud-speler van Go Ahead Eagles bij tijdig ingrijpen nog gewoon had kunnen voetballen. Sparta's raad van commissarissen buigt zich deze week over de rapportage.

Eind 2004 liep Kokmeijer de ernstige blessure op als speler van Go Ahead Eagles na een schop van Rachid Bouaouzan, die toen voor Sparta Rotterdam uitkwam. Kokmeijer en Sparta kwamen uiteindelijk na bijna drie jaar een schikking overeen.

In een reactie aan De Telegraaf reageert Kokmeijer verbaasd. 'Dit is nogal wat. Ik wacht af tot ik het zelf heb mogen lezen. Wat ik van destijds weet is dat er een zogeheten compartiment-syndroom optrad, waardoor mijn been na een dag weer open werd gehaald en in die week ging het eigenlijk alleen maar slechter.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen