Kokende Mulder krijgt excuses van 'stervende zwaan' Ünal

Reacties

Na afloop van FC Twente - SC Heerenveen (1-0) was de doorslaggevende penalty logischerwijs hét onderwerp van gesprek. Hoofdpersoon Enes Ünal was opvallend open over zijn eigen rol.

Kokende Mulder krijgt excuses van 'stervende zwaan' Ünal

Ünal ging naar de grond na een één-tegen-één met doelman Erwin Mulder, maar veel was er niet aan de hand. 'Op het veld wist ik al niet zeker of hij me raakte. Als ik nu de beelden bekijk, denk ik dat er geen contact was', zei Ünal tegen FOX Sports.

'De scheidsrechter gaf de penalty. Als ik toen had gezegd dat ik niet zeker wist of ik wel geraakt was, had hij zijn beslissing ingetrokken. Sorry als ik een fout heb gemaakt. Op het moment denk je niet na over wat je doet, het gaat allemaal erg snel op het veld. Ik ging voor een penalty en ik kreeg een penalty. Als het geen penalty was, dan spijt me dat', vervolgde hij. Ünal stelde vervolgens dat Mulder na afloop had toegegeven dat er wel iets van contact was geweest.

Waarschijnlijk heeft de Turk de keeper van Heerenveen verkeerd begrepen. 'Ik kook van binnen', zei Mulder namelijk. 'Ik dacht dat de scheids Ünal geel zou geven voor een schwalbe, want ik heb nul komma nul gevoeld.'

Ook bij de besluitvorming rond de penalty plaatst Mulder grote vraagtekens. 'Ik vind het frappant dat de grensrechter die aan de andere kant van het veld stond uiteindelijk de beslissing nam. De scheidsrechter was zelf dus niet zeker, terwijl hij er veel dichterbij stond dan die grensrechter.'

Gözübüyük
Arbiter Serdar Gözübüyük weigerde na afloop de pers te woord te staan. 'Als ik zo overduidelijk een foute beslissing neem, heeft het voor mij geen enkele zin om daar na afloop op camera nog op te reageren', zei hij tegen de NOS.

Streppel
Na de verliespartij in Enschede heeft Heerenveen nu al zes wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Toch ziet trainer Jurgen Streppel geen reden tot paniek. 'Je moet je zorgen maken als je geen kansen creëert, maar we creëeren kans op kans. Het gaat om winnen, maar we spelen zo goed dat het volgens mij een kwestie van tijd is voordat de ballen er weer in gaan', zei hij tegen de NOS.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.