Kökçü laat zijn frustratie de vrije loop: Schmidt kondigt gesprek aan

Reacties

Orkun Kökçü heeft de verhoudingen bij Benfica op scherp gezet met een explosief interview in De Telegraaf. Roger Schmidt werd er zaterdag op zijn persconferentie mee geconfronteerd, maar kon er nog niet inhoudelijk op reageren. Wel kondigde hij alvast een staartje aan.

Kökçü laat zijn frustratie de vrije loop: Schmidt kondigt gesprek aan
© Pro Shots

De 23-jarige Kökçü maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Benfica, maar heeft daar de beste versie van zichzelf nog niet kunnen laten zien. De middenvelder wijst daarbij met de beschuldigende vinger naar Schmidt. Kökçü baalt van de defensieve rol die hij krijgt van de voormalig PSV-trainer en voelt zich, in de woorden van de journalist, misbruikt door Schmidt.

'Ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken', moppert Kökçü in De Telegraaf. 'En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten. Ik kom zelf wel met de oplossingen in het veld, ik denk vooruit, sta bekend om mijn 'progressieve' passing. Zelfs dit seizoen onderstrepen al mijn statistieken dat. Ik kan nog zoveel meer betekenen voor Benfica, daar zit misschien een stuk van mijn frustratie.'

In het verhaal is Kökçü nog veel vaker kritisch op Schmidt, die zaterdag aanschoof voor een persconferentie. Hij kon nog niet veel zeggen over het interview van de middenvelder. 'Ik heb erover gehoord, maar ik heb het nog niet gelezen. Dat zal ik straks gaan doen', zei Schmidt. 'Ik zal er met Kökçü over praten en dan neem ik er een beslissing over.'

Benfica staat na 25 speelronden tweede in de competitie, met een achterstand van een punt op Sporting Portugal. De koploper heeft nog een duel tegoed. Kökçü deed tot dusver in negentien competitiewedstrijden mee en was daarin goed voor drie goals en zeven assists. Vorige week was hij met een doelpunt en een assist nog de grote man in 3-1 zege op Estoril Praia.

Eind december verscheen er op VI PRO nog een analyse van de eerste maanden van Orkun Kökçü bij Benfica:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.