'Koenders en Pocognoli voor vijf jaar naar AZ'

AZ is op korte termijn waarschijnlijk twee verdedigers rijker. De onderhandelingen over de transfers van Milano Koenders en Sebastien Pocognoli bevinden zich in de afrondende fase.

'Koenders en Pocognoli voor vijf jaar naar AZ'

Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf melden dat Koenders persoonlijk akkoord is met AZ, waarbij laatstgenoemde krant weet te melden dat de twintigjarige verdediger zich voor vijf seizoenen zal verbinden aan de Alkmaarders. AZ moet nog wel overeenstemming bereiken met RKC Waalwijk voordat de overgang definitief zijn beslag krijgt.

Pocognoli zegt al langer overeenstemming te hebben met AZ, maar de club kon het met RC Genk nog niet eens worden over de afkoopsom voor de negentienjarige linksback. Belgische media en De Telegraaf melden dat er nu wel een akkoord is bereikt en dat de prijs is bepaald op 2,75 miljoen euro.

Beide partijen wachten met het afronden van de transfer tot na de halve finale van het EK Onder-21 waarin Pocognoli met de Belgische jeugdploeg aantreedt tegen Jong Servië. Als hij de medische keuring doorstaat, zet ook de linksback zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Alkmaar.

Bekijk hier al onze video's