Koemans Valencia komt terug uit geslagen positie

Op bezoek bij Real Zaragoza leek Valencia opnieuw tegen een zeperd op te lopen. Ronald Koeman zag zijn ploeg echter terugkomen van een 2-0 achterstand. De 2-2 eindstand betekent echter wel dat Valencia al vijf competitiewedstrijden niet heeft gewonnen.

Koemans Valencia komt terug uit geslagen positie

Na de verwijdering van de routiniers David Albelda, Miguel Angel Angulo en Santiago Cañizares had Koeman een aantal opvallende keuzes in petto. Zo maakte José Luis Mora zijn opwachting in het doel en niet Timo Hildebrand. Ook de jongelingen Juan Mata en Ángel Montoro begonnen in de basis.

Met name de keuze voor Mora pakte ongelukkig uit. De doelman veroorzaakte een strafschop waaruit Diego Milito de thuisclub op voorsprong zette. De tweede tegengoal was zelfs in zijn geheel aan Mora toe te schrijven. De keeper tikte een voorzet van Sergio García in zijn eigen doel: 2-0.

Waar Milito kansen liet liggen op meer, kwam Valencia terug in de wedstrijd door een goal van Nicola Zigic. David Silva (foto) maakte de comeback compleet door met een fraai schot voor 2-2 te zorgen. Koeman zag het vanaf de tribune gebeuren, want wegens aanmerkingen op de leiding kreeg hij de rode kaart.

Het niet meer verwachte gelijkspel was extra mooi omdat Valencia de voorsprong van vijf punten op Zaragoza intact hield. Valencia bezet de zevende plaats met 26 punten uit zeventien wedstrijden. Zaragoza blijft negende.

Bekijk hier al onze video's