Koemans kansen op Europees voetbal in handen Arsenal

Reacties

Ronald Koeman is er op de laatste speeldag van de Premier League niet in geslaagd Southampton naar Europees voetbal te leiden. Het lot van de club ligt nu in handen van Arsenal.

Koemans kansen op Europees voetbal in handen Arsenal

Manchester City - Southampton 2-0 Southampton is nog niet zeker van deelname aan de Europa League, door een 2-0 nederlaag tegen Manchester City. De naar New York City FC vertrekkende Frank Lampard (foto onder) maakte het eerste doelpunt van de middag. Sergio Agüero verzorgde vlak voor tijd doelpunt nummer twee.

Door het resultaat eindigt Southampton als zevende in de Premier League, een plek die geen recht geeft op Europees voetbal. Ronald Koeman en consorten kunnen echter alsnog de Europa League in. Dat gebeurt als Arsenal op 30 mei ten koste van Aston Villa de FA Cup wint.

Stoke City - Liverpool 6-1
De laatste wedstrijd van Steven Gerrard in het shirt van Liverpool is uitgelopen op een afgang. Halverwege stond Liverpool al met 5-0 achter tegen Stoke, waar Erik Pieters in de basis stond. Mame Diouf (2x), Jonathan Walters, Charlie Adam en Steven Nzonzi namen de goals voor hun rekening.

Gerrard verzorgde zelf in de tweede helft de 5-1. Het was een pleister op een gapende wond, maar met zijn doelpunt kroonde de naar Los Angeles Galaxy zich wél tot clubtopscorer van Liverpool. Het was zijn negende competitiedoelpunt van deze jaargang. Peter Crouch verzorgde vlak voor tijd het slotakkoord met de 6-1. Liverpool eindigt het seizoen als zesde en is daardoor verzekerd van deelname aan de Europa League.

Everton - Tottenham Hotspur 0-1
Datzelfde geldt voor Tottenham Hotspur, dat Liverpool van de vijfde plaats stoot dankzij een doelpunt van Harry Kane. Het was zijn 21ste treffer van het seizoen voor de Spurs-sensatie.

Chelsea - Sunderland 3-1
Dick Advocaat heeft het seizoen met Sunderland afgesloten met een nederlaag op bezoek bij Chelsea. Steven Fletcher bracht de ploeg van Advocaat op voorsprong, maar Diego Costa en Loïc Rémy (2x) voorkwamen een misstap voor de kampioen. Sunderland besluit het seizoen daardoor als zestiende van de competitie.

Overige uitslagen
Leicester City - Queens Park Rangers 4-1
Crystal Palace - Swansea City 1-0
Aston Villa - Burnley 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.