Koeman ziet ook Londense concurrenten foutloos blijven

Reacties

De concurrenten van het Southampton van Ronald Koeman hebben woensdagavond geen fout gemaakt. Net als Manchester United wonnen ook Tottenham Hotspur en Arsenal. Everton moet na de nederlaag bij Stoke City nog altijd naar beneden kijken.

Koeman ziet ook Londense concurrenten foutloos blijven

Tottenham Hotspur – Swansea City 3-2
Door goals van Nacer Chadli (foto, rechts) en Sung-Yong Ki was de stand halverwege 1-1, maar het meest opmerkelijke moment kwam direct na de openingsgoal. Swansea-spits Bafetimbi Gomis zakte op de middellijn plotseling in elkaar, iets dat hem bij Olympique Lyon en de Franse nationale ploeg ook al eens overkwam. Na een behandeling van een paar minuten werd Gomis – wel weer bij bewustzijn – naar het ziekenhuis vervoerd.

Na rust trok de thuisploeg het duel vervolgens naar zich toe. Een individuele actie van Christian Eriksen leek te stranden, maar Ryan Mason kreeg de bal voor zijn voeten en schoot knap raak. Andros Townsend (foto, links) gooide de wedstrijd met een mooie treffer in het slot, de 3-2 van Gylfi Sigurdsson kwam vervolgens te laat voor Swansea.

Queens Park Rangers – Arsenal 1-2
In een van de vele Londense derby's die de Premier League rijk is, kwamen beide ploegen in de eerste helft – waarin QPR prima voor de dag kwam, maar Mesüt Özil aan de andere kant een enorme kans liet liggen – niet tot scoren. Dat lukten Olivier Giroud en Alexis Sánchez namens Arsenal in de tweede helft wél. De 1-2 van Charlie Austin was slechts nog voor de statistieken.

De overwinningen van Arsenal en Tottenham Hotspur betekenen tegenvallers voor het Southampton van Ronald Koeman. The Saints zijn met onder meer die twee clubs verwikkeld in een strijd om de plaatsen drie en vier. Nummer drie Arsenal heeft nu vijf punten meer, Tottenham heeft twee punten én een wedstrijd minder dan Southampton. Ook Manchester United, een andere concurrent, won woensdag en heeft nu een voorsprong van vier punten op Koeman en co.

Stoke City – Everton 2-0
Everton kan maar geen afstand nemen van de degradatiestreep. Een knappe kopbal van Victor Moses en een late goal van Mame Biram Diouf bezorgden het Stoke City van basisklant Erik Pieters de drie punten. Het gat met Queens Park Rangers en Burnley, de ploegen die op de gevaarlijke achttiende en negentiende plaats staan, blijft voor Everton zodoende zes punten. QPR heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld. Stoke City bezet de knappe achtste plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.