Koeman ziet leegloop doorzetten: 'Nieuwe spelers nodig'

Reacties

De leegloop bij Southampton zet door. Manager Ronald Koeman staat op het punt opnieuw twee belangrijke krachten kwijt te raken. Toch wanhoopt hij niet.

Koeman ziet leegloop doorzetten: 'Nieuwe spelers nodig'

De overgang van Dejan Lovren naar Liverpool is nu écht op een haar na rond. De 25-jarige verdediger uit Kroatië wordt na het weekend medisch gekeurd en levert Southampton 25 miljoen euro op.

Bovendien verkast Calum Chambers, een negentienjarige rechtsback, voor twintig miljoen euro naar Arsenal. De BBC meldt dat hij al medisch is gekeurd en begin volgende week wordt gepresenteerd in Londen. De Britse staatsomroep voegt daaraan toe dat ook Morgan Schneiderlin weleens naar  Arsenal zou kunnen verkassen.

Geduldig
'De club doet er alles aan om nieuwe spelers vast te leggen. Dat we nieuwe spelers nodig hebben is een feit, maar ik blijf geduldig', laat Koeman via de officiële kanalen van zijn club weten. 'Het zou kunnen dat we op korte termijn wat versterkingen verwelkomen, maar het blijft een kwestie van afwachten.'

Door het officieuze afscheid van Chambers en Lovren is er van het elftal waar Southampton vorig seizoen zo goed mee presteerde weinig meer over. Luke Shaw (Manchester United), Adam Lallana en Rickie Lambert (Liverpool) keerden de club, die Graziano Pellè en Dusan Tadic aantrok, al de rug toe.  

'Natuurlijk had ik net als elke andere manager vanaf de eerste dag het liefste met een vaste selectie gewerkt', erkent Koeman. 'Maar dat is niet altijd een mogelijkheid. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we goed voor de dag zullen komen als we onze eerste competitiewedstrijd tegen Liverpool (17 augustus, red) spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.