Koeman zet streep door Galásek en Rosales

Ajax moet het dinsdag tegen Maccabi Tel Aviv definitief doen zonder Tomás Galásek en Mauro Rosales. Rafael van der Vaart doorstond een laatste test. Zijn inzetbaarheid blijft echter onzeker.

Koeman zet streep door Galásek en Rosales

Rosales werd maandag onderworpen aan een laatste test. De Argentijnse rechtsbuiten, die kampt met liesklachten, wordt tegen zichzelf in bescherming genomen. 'Rosales is een jongen die al snel zal zeggen dat het prima gaat, want hij wil graag spelen. Maar het risico is te groot', meldde trainer Ronald Koeman op de website van Ajax.

Rafael van der Vaart, het andere zorgenkind, is wel opgenomen in de selectie voor het Champions League-duel. De aanvoerder was vanwege een bovenbeenblessure zaterdag veroordeeld tot de tribune, maar is mogelijk tegen Maccabi Tel Aviv wel inzetbaar. Op de dag van de wedstrijd valt het besluit of van der Vaart ook werkelijk kan spelen.

De hoop dat Galásek tegen Maccabi Tel Aviv kon spelen werd al bijzonder klein geacht. De Tsjechische middenvelder, die zich maandag vanwege een rugblessure moest beperken tot loopoefeningen, blijkt inderdaad onvoldoende hersteld.

Bekijk hier al onze video's