Koeman zet Boëtius op bank, Van Beek en Te Vrede in basis

Reacties

De kersverse international Jean-Paul Boëtius kan niet op een basisplaats rekenen bij Feyenoord, dat speelt met drie centrale verdedigers.

Koeman zet Boëtius op bank, Van Beek en Te Vrede in basis

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft ingegrepen na de 2-1 nederlaag in eigen huis tegen Ajax vorige week. Koeman passeert in Groningen Boëtius (rechts op foto), die woensdag tegen Frankrijk (2-0 verlies) zijn interlanddebuut maakte in het Nederlands elftal. Koeman stelde voorafgaand aan het duel bij FOX Sports dat hij waakt voor overbelasting van de negentienjarige linksbuiten.

In plaats van Boëtius speelt Joris Mathijsen, waardoor de Rotterdammers met drie centrumverdedigers aantreden. Waarschijnlijk speelt Feyenoord met een 3-5-2-formatie, waarin de backs ver doorschuiven. Mathijsen was onlangs nog woedend dat niet hij maar de van een schorsing teruggekeerde Bruno Martins Indi in de verdediging stond tegen Ajax.

Mitchell Te Vrede vervangt in de voorhoede de geschorste Graziano Pellè. Naast hem staat enkel Ruben Schaken. Sven van Beek neemt als rechtsback de plaats van de zieke Daryl Janmaat in.

De opstellingen:
FC Groningen
: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Hiariej, Lindgren, Chery; Van der Velden, Zeefuik, Kostic.
Feyenoord: Mulder; Van Beek, De Vrij, Mathijsen; Kongolo, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.