Koeman zeker van Europa dankzij Vardy, doek valt voor Sunderland

Reacties

Voor het derde jaar op rij heeft Ronald Koeman zich met zijn club in de Premier League verzekerd van Europees voetbal. Nadat de Nederlander dit met Southampton twee keer achter elkaar presteerde, is Koeman nu ook succesvol bij Everton. De ploeg kwam zaterdag zelf niet in actie, maar werd een handje geholpen.

Koeman zeker van Europa dankzij Vardy, doek valt voor Sunderland

West Bromwich Albion - Leicester City 0-1

De ploeg van middenvelder Nacer Chadli was de enige ploeg die Ronald Koeman met diens Everton van een Europees ticket af kon houden. West Bromwich Albion had een driepunter nodig om de aansluiting met de nummer zeven van de competitie te houden, maar tegen regerend landskampioen Leicester City lukte het niet. De eerste helft was ronduit saai, met op het einde nog wel een hoogtepunt. Shinji Okazaki kreeg de bal zo in zijn voeten gespeeld op de helft van WBA, de Japanner bediende Jamie Vardy: 0-1.

In de tweede helft hield Leicester eenvoudig stand op The Hawthorns, waardoor Everton nog voor het duel met koploper Chelsea van zondag zeker is van Europees voetbal. Koeman wordt minimaal zevende in de Premier League, wat dit seizoen voldoende is voor de voorrondes van de Europa League. Met een beetje dromen kan Everton nog jacht maken op de vijfde plek, voor directe plaatsing van het hoofdtoernooi. Manchester United heeft echter zes punten meer en speelde ook een wedstrijd minder. Everton speelde in het seizoen 2014/15 voor het laatst op Europees niveau, toen strandde de ploeg in de achtste finales van de Europa League.

Sunderland - AFC Bournemouth 0-1

Sunderland vocht tegen AFC Bournemouth voor een laatste kans op handhaving, maar door een late goal van Joshua King viel het doek definitief voor de hekkensluiter van de Premier League. De aanvaller van Bournemouth was al de hele wedstrijd gevaarlijk, raakte in de openingsfase al het aluminium en was vlak voor tijd wel trefzeker. Bij de tweede paal tikte de King binnen. Het was alweer zijn twaalfde competitiegoal in 2017, alleen topscorer Romelu Lukaku scoorde er in dat kalenderjaar meer (14).

Southampton – Hull City 0-0

Manager Marco Silva heeft sinds zijn entree bij Hull City begin januari alleen op eigen veld successen geboekt. Op vreemde bodem werd alleen een punt gepakt bij Manchester United. Om de degradatiezorgen te verlichten was een einde aan die treurige reeks zeer welkom.

Maar op bezoek bij het al veilige Southampton bleek voor The Tigers een zege te hoog gegrepen. De teleurstellende wedstrijd bracht beide teams een punt als beloning voor de uiterst magere vertoning. In de laatste minuut werd dat onderstreept. Hull-middenvelder Alfred N'Diaye haalde Maya Yoshida onderuit en moest die actie bekopen met een strafschop. Maar Dusan Tadic miste de uitgelezen kans de wedstrijd een voor Southampton toch een mooie afloop te geven. De voormalig aanvaller van FC Twente zag zijn inzet worden gestopt door keeper Eldin Jakupovic, die daarmee een punt redde door Hull City. Maar met dat resultaat schieten The Tigers weinig op in de strijd tegen degradatie.

Stoke City – West Ham United 0-0

West Ham United zocht de drie punten om verlost te zijn van degradatiezorgen. The Hammers moesten genoegen nemen met een punt op bezoek bij Stoke City, dat er op zijn beurt niet in slaagde Mark Hughes zijn 150ste overwinning als manager in de Premier League te bezorgen.

De oud-international had op zoek naar de mijlpaal twee wijzigingen doorgevoerd. Erik Pieters moest voor de tweede keer dit seizoen genoegen nemen met een plaats op de bank, zoals ook Peter Crouch niet aan de aftrap kwam. De aanpassingen boden geen soelaas voor The Potters, waar Bruno Martins Indi Nederlandse eer hoog hield. Bij West Ham United haalde Jonathan Calleri de woede van de eigen fans op de hals door een goede kans in de eerste helft te verprutsen met een rabona.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.