Koeman zakt met Everton verder weg in middenmoot-moeras

Reacties

Ronald Koeman zit in een wak met Everton. Zaterdag ging de club uit Liverpool in de vijftiende speelronde van de Premier League met 3-2 onderuit bij Watford, waardoor de Nederlandse manager de Europese ambities voorlopig op een laag pitje moet zetten.

Koeman zakt met Everton verder weg in middenmoot-moeras

Op voorhand leek Watford de ideale opponent voor Everton om een einde te maken aan een zwakke serie. The Toffees zetten slechts één van hun laatste negen Premier League-wedstrijden in winst om en verloren daardoor de aansluiting met de subtop. Hoopgevend voor Koeman was dat Everton al elf competitieve duels niet had verloren van Watford.

Ook zaterdag scheen aanvankelijk de zon voor Everton. Na ruim een kwartier opende Romelu Lukaku de score namens de bezoekers door een fabuleuze dieptepass van Gareth Barry op waarde te schatten. De treffer kwam niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk uit de lucht vallen, in die zin dat geen van beide teams erin slaagde te domineren.

Na de 0-1 nam Watford de handschoen op. Vooral Nordin Amrabat onderscheidde zich met enkele acties. De voormalig speler van onder meer PSV had met een assist een riant aandeel in de gelijkmaker van Stefano Okaka, die Maarten Stekelenburg klopte met een hakje. Everton mocht blij zijn dat het met 1-1 de rust haalde nadat Troy Deeney een aardige kans onbenut liet.

Watfords Stefano Okaka was de beul van Everton.
Watfords Stefano Okaka was de beul van Everton.

Na de hervatting bleef het momentum aan de zijde van Watford, waar Daryl Janmaat in de tweede helft als invaller zijn opwachting maakte. In de 59ste minuut kopte Sebastian Prödl raak uit een vrije trap van José Holebas en in de 64ste minuut sloeg Okaka met het hoofd toe uit een hoekschop.

Everton stelde daar zeer weinig tegenover. Kevin Mirallas en Gerard Deulofeu (de vervanger van de geblesseerde Yannick Bolasie) kregen geen voet aan de grond en het middenveld slaagde er nauwelijks in Lukaku te bereiken. Pas in de slotfase nam Everton het doel van Heurelho Gomes vaker onder vuur. Het offensief leidde tot de 3-2 van Lukaku: de Belg kopte tussen een woud aan verdedigers raak. Watford, dat naar de zevende plaats klom, overleefde in de slotfase nog enkele benauwde momenten.

Met twintig punten uit vijftien wedstrijden bezet Everton de negende plaats in de Premier League. Als het even tegenzit verlaten Koeman en de zijnen dit weekeinde het linkerrijtje. Everton vervolgt de Premier League dinsdag met een thuiswedstrijd tegen Arsenal. Op maandag 19 december wacht de derby tegen Liverpool, eveneens op Goodison Park.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.