Koeman wil met lucratief CL-ticket afscheid nemen

Reacties

Terwijl de aanbiedingen voor hem binnenstromen, wil trainer Ronald Koeman de komende weken voor het derde achtereenvolgende seizoen een topprestatie leveren met Feyenoord.

Koeman wil met lucratief CL-ticket afscheid nemen

Na de tweede plaats van 2012 en de derde plek van afgelopen seizoen, liggen de Rotterdammers opnieuw op koers voor de positie die recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League. 'Dat zou een goede prestatie zijn', vertelt Koeman deze week in Voetbal International, 'ook al hebben we onderweg te veel punten verloren en leeft het gevoel bij iedereen dat er meer in had gezeten. Alleen vind ik het ook weer te makkelijk om te zeggen dat wij kampioen hadden moeten worden.'

Koeman wijst daarbij op de middelen die hij tot zijn beschikking heeft. 'Bij ons was Graziano Pellè de laatste weken geschorst en als vervanger speelt Mitchell Te Vrede die anderhalf jaar geleden nog bij Excelsior op de reservebank zat in de Jupiler League. Andere clubs brengen dan spelers die ze voor miljoenen hebben gekocht. Maar Mitchell heeft zich bij ons wel ontwikkeld, zoals zoveel spelers, van wie een aantal zelfs international is geworden. Dat is dan ook iets waar wij onze voldoening uit halen', aldus Koeman.

Over zijn toekomst is de gewilde trainer, die geen trek had om als assistent van bondscoach Guus Hiddink te fungeren, nog weinig duidelijk. 'Ik wil het seizoen met Feyenoord zo goed mogelijk afsluiten en zie daarna wel wat er op mijn pad komt. Dat het niet de KNVB is geworden, is jammer, meer niet.'

Voor Feyenoord is plaatsing voor de Champions League ook in financieel opzicht belangrijk. 'Stel dat we de Champions League wél een keer halen, dan zouden we in één klap weer financieel gezond zijn', aldus technisch directeur Martin van Geel, die beseft dat in eventuele voorronden zware tegenstand wacht.

Hoe dan ook zette Feyenoord woensdagavond tijdens de midweekse speelronde een ferme stap naar het beoogde doel door in Almelo met 1-2 te zegevieren over Heracles waardoor de Rotterdammers de tweede plaats inmiddels stevig in handen hebben. Komend weekeind wacht voor Ronald Koeman in de Kuip de confrontatie met zijn broer Erwin als RKC Waalwijk op bezoek komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.