Koeman: 'Wij spelen aantrekkelijker dan Ajax'

Reacties

Waar FC Twente en Vitesse de vorige weken punten lieten liggen, boekte Feyenoord juist twee overwinningen. Met FC Twente - Vitesse op het programma, kunnen de Rotterdammers zondag op bezoek bij NAC Breda weer goede zaken doen. Al wil Ronald Koeman niet te ver vooruit kijken.

Koeman: 'Wij spelen aantrekkelijker dan Ajax'

'Gezien het soms onvoorspelbare verloop van deze competitie heb ik geleerd om niet te ver vooruit te kijken. Alles staat zo dicht bij elkaar. Wij moeten ons puur richten op het duel van aanstaande zondag en doen waar we goed in zijn. Dan is de kans groot dat we een goed resultaat boeken', vertelde Koeman op de persconferentie.

Toch waagde de Feyenoord-trainer zich aan een gedurfde uitspraak. 'Ik vind dat wij aantrekkelijker spelen dan Ajax. Zij hebben één speelwijze, met veel geduld. Wij variëren meer', aldus Koeman. Eerder dit seizoen zei Koeman al dat hij vond dat Ajax geen plan B had.

Tegen NAC Breda moet Koeman keuzes maken. Ten opzichte van het duel met NEC (5-1 winst) keren Joris Mathijsen, Samuel Armenteros en kersverse vader Jordy Clasie terug bij de selectie. De wedstrijd in Breda komt nog wel te vroeg voor Ruud Vormer, die herstellende is van een liesblessure. Ook Bruno Martins Indi ontbreekt. Hij zit zijn tweede duel van zijn schorsing uit, die in totaal drie wedstrijden duurt.

Koeman is er al wel uit, zo vertelde hij. 'Maar zaterdag hebben we nog een besloten training en de selectie heeft het recht om het als eerste te horen', aldus de trainer die achterin de keuze moet maken tussen de hertelde Mathijsen of zijn vervanger Terence Kongolo. Voorin kan hij kiezen tussen Armenteros of Ruben Schaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.