Koeman: 'We zijn minder dan de andere ploegen'

Feyenoord won zondag dankzij drie doelpunten van John Guidetti van Vitesse (3-1). Trainer Ronald Koeman is tevreden, maar wil niet spreken over een kampioenschap voor de Rotterdammers. Uitblinker Guidetti durft wel hardop te dromen.

'Vitesse was in de eerste helft de bovenliggende partij', geeft Koeman toe aan Eredivisie Live. 'Ik had niet het idee dat we een gespeelde wedstrijd speelden bij 2-0. In de tweede helft ging het wel weer beter.'

De trainer van de Rotterdamse club blijft kritisch na de overwinning. 'We zijn niet door de ondergrens gegaan, want je wint met 3-1. Maar we zaten niet in de wedstrijd en waren slordig, te afwachtend. We doen lekker mee bovenin, maar niet bij de top. Daarvoor zijn we minder dan de andere ploegen. We hebben vandaag een goede stap gezet als je kijkt naar plek vijf of zes. Dat is de doelstelling.'

Guidetti maakte voor de derde keer dit seizoen drie treffers in een wedstrijd. 'Soms sta ik op het juiste moment op de juiste plek. We staan derde en daar ben ik blij mee. Ik hou ervan om te scoren in een sfeervolle Kuip. Ik dacht dat ik bij de eerste goal in de weg stond, maar de kopbal van Leerdam ging er via mij in.'

'Daar heb ik dan mazzel mee. We maakten het onszelf lastig, maar de enige goal die zij hebben gemaakt ontstaat uit een penalty. Dit is een mooie teamprestatie. Het zou fantastisch zijn om kampioen te worden, zeker voor ons publiek.' Foto: VI Images