Koeman: 'We zijn als team even sterk als United'

Reacties

Hoewel Ronald Koeman weet dat Manchester United meer individuele kwaliteit in huis heeft, denkt de 51-jarige manager dat Southampton het de ploeg van Louis van Gaal zondag heel lastig kan maken in de competitiewedstrijd op Old Trafford. Koeman reageerde desgevraagd ook op de ontwikkelingen bij Barcelona.

Koeman: 'We zijn als team even sterk als United'

Als onderdeel van een slechte serie van vier nederlagen op rij verloor Southampton een maand geleden nog met 2-1 van United in het eigen St. Mary's Stadium. Na die nederlaag hebben The Saints de draad echter weer opgepakt met tien punten uit de laatste vier duels, waaronder de toppers tegen Chelsea (1-1) en Arsenal (2-0). In diezelfde periode liet United juist zes punten liggen, waardoor het verschil tussen beide teams nog altijd maar één punt is.

Koeman denkt dan ook dat zijn ploeg na een periode van rust klaar is voor de clash met United. 'Het is een geweldige wedstrijd in een mooi stadion en we zullen weer fris moeten zijn om kans te maken tegen Manchester United. We kennen hun kwaliteiten, je ziet dat ze beetje bij beetje groeien en zelfverzekerder worden. Ze hebben een paar goede individuele spelers, daarmee hebben ze ons in de thuiswedstrijd pijn gedaan. Maar als team zijn we even sterk als Man United.'

Barcelona
Wedstrijden tussen Koeman en Van Gaal zorgen doorgaans voor veel vragen over hun vertroebelde verstandhouding, maar vrijdag moest de oud-international vooral vragen beantwoorden over de problemen zijn voormalige club Barcelona, waar hij als speler en later als assistent van Van Gaal jarenlang werkzaam was.

Koeman deed de onrust van de laatste dagen en de vermeende crisis in Camp Nou echter af als normaal. 'Als team als Barcelona verliezen is er altijd veel kritiek en speculatie. Dat weet ik als geen ander, want ik word al mijn hele leven gelinkt aan Barcelona. Maar het is nu niet het moment daarover te praten', vertelde Koeman tegen de aanwezige journalisten. 'Dat getuigt niet van respect voor de mensen bij Southampton en Barcelona. Ik respecteer mijn contract, ik blijf hier.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.