Koeman: 'We misten de kwaliteit om kansen te creëren'

Ronald Koeman is teleurgesteld in zijn aanvallers. De manager van Southampton baalde dat zijn ploeg nauwelijks kansen creëerde tegen West Bromwich Albion, wat resulteerde in een doelpuntloos gelijkspel.

'We hadden niet de kwaliteit om veel kansen te creëren', reageerde Koeman, die na het 2-1 verlies bij Liverpool van vorige week zijn thuisdebuut maakte. 'Ik was teleurgesteld door ons niveau in offensief opzicht.'

Hij zag echter ook lichtpuntjes. 'Dit is ons eerste punt en dat is goed, maar we moeten beter spelen. Tegen Liverpool lag het tempo hoger. Onze opbouw was te traag in de eerste helft en we konden niet verrassen in de aanval. Ik probeerde het na rust om te zetten, maar het was nog steeds niet goed.'

Met Dusan Tadic (voorheen FC Groingen en FC Twente) en Graziano Pellè (ex-AZ en -Feyenoord) stelde Koeman twee aanvallers op met een verleden in de Eredivisie. Het duo wacht echter nog op hun eerste goal in Engelse dienst. Dinsdag komt Southampton opnieuw in actie als het in de strijd om de League Cup uit tegen Milwall speelt. Zaterdag volgt in de competitie een uitduel met West Ham United.