Koeman verliest topvier uit oog door nederlaag bij WBA

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om de vierde plaats. Uit tegen West Bromwich Albion wonnen The Saints voor de derde keer op rij niet: 1-0.

Koeman verliest topvier uit oog door nederlaag bij WBA

Al in de tweede minuut werd duidelijk dat Southampton een zware dobber ging krijgen aan West Bromwich Albion. Saido Berahino hielp zijn elftal met een geweldige knal met links namelijk al heel vroeg aan de leiding. Gezien het feit dat de Zuid-Engelse ploeg twee duels op rij niet scoorde (0-0 tegen West Ham United, 0-2 tegen Liverpool) en WBA juist drie wedstrijden achtereen geen treffer incasseerde, moest Southampton alle zeilen bijzetten om het tij te keren.

Koeman probeerde al snel wat te forceren door in de 25ste minuut aanvaller Eljero Elia te brengen voor verdediger Florin Gardos. Desondanks had Southampton veel moeite om kansen te creëren tegen de hechte defensie van WBA. Aanvalsleider Graziano Pellè kwam steeds net tekort om de voorzetten van zijn teamgenoten af te ronden en wacht daardoor op zijn eerste competitietreffer sinds 20 december.

Zodoende ging Southampton met 1-0 onderuit, een nederlaag die uiterst ongelegen komt voor Koeman. De Nederlandse manager noemde vooraf de duels met WBA en Crystal Palace (volgende week) van 'groot belang' in de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Die plek verliezen The Saints nu uit het oog. Nummer vier Arsenal heeft twee punten meer én een duel minder gespeeld, terwijl nummer drie Manchester United zelfs vier punten meer heeft. Liverpool en Tottenham Hotspur kunnen bovendien Southampton passeren op de ranglijst, zij staan er qua verliespunten namelijk beter voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.