Koeman verkast tijdelijk naar noorden van Engeland

Reacties

Na drie nederlagen op rij in de Premier League hoopt Ronald Koeman de draad met Southampton aanstaande zaterdag weer op te pakken in de uitwedstrijd tegen Burnley. Omdat drie dagen later ook het League Cup-duel met Sheffield United wacht, heeft de manager van The Saints besloten zijn kamp tijdelijk op te slaan in het noorden van Engeland.

Koeman verkast tijdelijk naar noorden van Engeland

Koeman deed dat eerder dit seizoen ook al toen zijn ploeg in vier dagen tijd op bezoek moest bij Hull City en Stoke City. Dat leverde twee zeges op. 'We proberen nu hetzelfde te doen en datzelfde goede gevoel weer op te roepen', licht Koeman zijn besluit op de clubwebsite toe. 'De reden dat we daar blijven is dat we dan niet hoeven te reizen. Dat betekent dat iedereen beter herstelt. En dat is belangrijk, want we willen iedereen fris houden.'

Omdat Southampton in korte tijd twee wedstrijden afwerkt neemt Koeman 22 spelers mee, vier meer dan er in de wedstrijdselectie kunnen. Tot die groep behoren ook Toby Alderweireld, Morgan Schneiderlin en James Ward-Prowse. Het trio ontbrak tegen Man Utd door blessureleed. Alderweireld is zaterdag alweer inzetbaar, voor Schneiderlin en Ward-Prowse, die al langer geblesseerd waren, lijkt de wedstrijd tegen Sheffield United in de achtste finale van de League Cup een realistischer doel.

Voor de club van Dusan Tadic en Graziano Pellè is het de komende dagen zaak na de nederlagen tegen Manchester City (1-3), Arsenal (0-1) en het United van Louis van Gaal (1-2) de succesreeks van eerder dit seizoen (negen zeges in tien duels) weer op te pikken. Want door die serie verliespartijen is de tweede plaats ingeruild voor de vijfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.