Koeman verguld met 'geweldige uitdaging' Southampton

Reacties

Ronald Koeman is de nieuwe manager van Southampton. Erwin Koeman wordt assistent-trainer bij de Engelse middenmoter.

Koeman verguld met 'geweldige uitdaging' Southampton

Koeman tekende een contract voor drie seizoenen. De afgelopen drie jaar was de ex-international met succes werkzaam voor Feyenoord, waarmee hij twee keer tweede en een keer derde eindigde. 'Dit is een geweldige uitdaging voor me', aldus de coach. 'De kans om een roemruchte club als deze te leiden kon ik niet weigeren. Al vanaf mijn eerste ontmoeting met Les Reed (voorzitter, red.) had ik door dat dit voor mij de ideale club was.' Reed reageerde eveneens verguld. 'Ronald heeft exact dezelfde visie op voetbal als wij', aldus de clubbaas. 'Dat was in onze zoektocht naar een nieuwe manager het belangrijkste criterium.'

Erwin Koeman komt over van RKC, dat afgelopen seizoen via de nacompetitie uit de Eredivisie degradeerde. Ook hij tekende voor drie jaar. Jan Kluitenberg, die het afgelopen seizoen als fysieke trainer bij Feyenoord werkte, verbond zich ook aan Southampton.

Koeman is bij de club die vorig seizoen achtste in de Premier League eindigde de opvolger van Mauricio Pocchetino, die onlangs werd weggekaapt door Tottenham Hotspur. Naar verwachting moet Koeman bij The Saints aan een nieuw elftal bouwen. Rickie Lambert vertrok al naar Liverpool, terwijl er ook aan Adam Lallana, Dejan Lovren en Luke Shaw flink getrokken wordt. De BBC meldt dat Koeman als versterking Lex Immers van Feyenoord op het oog heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.