Koeman valt opnieuw persoonlijk in de prijzen in Engeland

Reacties

Ronald Koeman is in de Premier League verkozen tot Manager van de Maand. Voor de coach van Southampton is het de derde keer dat hij op deze wijze persoonlijk in de prijzen valt. In september 2014 en januari 2015 viel die eer hem al eerder ten deel.

Koeman valt opnieuw persoonlijk in de prijzen in Engeland

'Het is altijd mooi om iets te winnen', reageert de voormalig hoofdcoach van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord op de clubsite van The Saints. 'Het is altijd mooi om een erkenning te krijgen. En het is dan wel een persoonlijke prijs, maar de hele staf en spelersgroep maakt dit mogelijk.'

Koeman hield Manuel Pellegrini (Manchester City), Slaven Bilic (West Ham United) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) achter zich in de verkiezing en werd beloond voor een fraaie maand januari, waarin drie van de vier competitiewedstrijden gewonnen gingen. 'De overwinning op Old Trafford (0-1, red.) deed me veel', ging de manager van de huidige nummer zeven van de ranglijst in op zijn persoonlijke hoogtepunt van de eerste maand van het kalenderjaar 2016.

'Gewoon omdat het een mooi stadion is om in te mogen spelen, maar ook omdat Charlie Austin als kersverse aanwinst direct wist te scoren. Ook de andere overwinningen waren natuurlijk erg prettig en ik ben blij dat we daarvoor beloond worden met deze prijs', besloot de oud-international, die met de uitverkiezing de eerste manager van Southampton werd die deze prijs drie keer wint.

Agüero
Southampton-verdediger Virgil van Dijk was genomineerd voor de pijs Speler van de Maand, maar zag die gaan naar Manchester City-aanvaller Sergio Agüero. Voor de Argentijn was het eveneens de derde keer dat hij op deze wijze persoonlijk in de prijzen viel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.