Koeman tot zomer van 2014 verbonden aan Feyenoord

Feyenoord heeft met trainer Ronald Koeman een akkoord bereikt over de verlenging van zijn huidige contract tot de zomer van 2014. Oorspronkelijk lag Koeman vast tot het einde van het seizoen.

Koeman tot zomer van 2014 verbonden aan Feyenoord

Feyenoord had recentelijk ook al de contracten van de veelbelovende talenten Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena opengebroken. Dat nu ook Koeman heeft bijgetekend, stemt technisch directeur Martin van Geel positief.

'Ik ben er van overtuigd dat we op deze manier hele belangrijke stappen hebben gezet om niet alleen de rest van dit seizoen, maar ook de jaargang 2013/2014 vol vertrouwen tegemoet te kunnen zien', aldus Van Geel op de officiële clubwebsite.

'Vanaf het eerste moment was duidelijk dat zowel Ronald als wij hetzelfde voor ogen hadden: een verlenging met nog eens een jaar. Als je allebei hetzelfde blijkt te denken over wat voor beide partijen goede voorwaarden zijn, kan het opeens heel snel gaan', verklaart Van Geel.

Ook Koeman stelt dat er weinig discussiepunten waren in de contractbesprekingen. 'Ik heb al vaker gezegd dat ik het bij Feyenoord ontzettend naar mijn zin heb. Omgekeerd heeft ook de clubleiding openlijk aangegeven en laten blijken graag langer met mij door te willen. Dan is er dus weinig om ingewikkeld over te doen.'

Deze week gaf aanvoerder Stefan de Vrij in Voetbal International al aan een langer verblijf in Rotterdam mede af te laten hangen van de plannen van Koeman. Sinds Koeman anderhalf jaar geleden in De Kuip arriveerde, beleeft Feyenoord een sportieve wederopstanding.

Na een dramatisch seizoen onder Mario Been, waarin de Rotterdammers als tiende eindigden en onder meer met 10-0 verloren van PSV, eindigde Feyenoord eerder dit jaar als tweede in de Eredivisie. Ook tijdens de huidige jaargang doet de ploeg van Koeman weer mee in de top. Na vijftien speelronden staat Feyenoord vijfde, op slechts vier punten van koploper FC Twente.

AssistentenIn navolging van het akkoord met Koeman hoopt Feyenoord ook de rest van de technische staf langer te binden. Binnenkort volgen gesprekken met assistent Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gasten, van wie Koeman al heeft aangegeven er prettig mee samen te werken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's