Koeman stunt bij Arsenal, invaller Emnes trefzeker

Southampton heeft voor een verrassing gezorgd door Arsenal uit te schakelen in de derde ronde van het League Cup-toernooi. Marvin Emnes scoorde net als twee ex-Eredivisionisten.

Arsenal - Southampton 1-2
Southampton van manager Ronald Koeman, dat dit seizoen zo boven verwachting presteert, heeft ook van zich doen spreken in het toernooi om de League Cup. Op bezoek bij Arsenal kwamen The Saints na een klein kwartier nog wel op achterstand door een heerlijke vrije trap van Alexis Sánchez, maar nog voor rust hadden de bezoekers dat omgebogen in een voorsprong.

Na een overtreding van Tomas Rosicky op debutant Sadio Mané, die afgelopen transferperiode werd overgenomen van Red Bull Salzburg, zorgde Dusan Tadic met een benutte strafschop voor de gelijkmaker. Net als Graziano Pellè (ex-Feyenoord) had de voormalige FC Twente-aanvaller een basisplaats bij Southampton, dat via Nathaniel Clyne op voorsprong kwam. In de veertigste minuut schoot de vleugelverdediger schitterend binnen na een afgeslagen hoekschop. Daar bleef het bij.

Sunderland - Stoke City 1-2
Bij het duel tussen Sunderland en Stoke City deed Jozy Altidore eindelijk weer eens van zich spreken. De spits uit de Verenigde Staten maakte zijn derde doelpunt in 43 duels sinds hij in de zomer van 2013 was overgenomen van AZ. Maar het bleek niet voldoende voor een plek in de volgende ronde.

Marc Muniesa trok in de 31ste minuut de stand gelijk en de verdediger zorgde veertig minuten later ook voor 1-2. Aan de kant van Sunderland kwam Patrick van Aanholt als invaller binnen de lijnen, terwijl Oussama Assaidi een basisplaats had bij Stoke City. Erik Pieters bleef de hele wedstrijd op de bank bij de bezoekers.

Swansea City - Everton 3-0
In competitieverband verloor Swansea City zijn laatste twee wedstrijden, maar de club uit Wales herstelde zich in het League Cup-toernooi. Thuis tegen Everton, waar Bryan Oviedo voor het eerst sinds zijn beenbreuk in januari weer in actie kwam, werd eenvoudig gewonnen. Nathan Dyer opende de score en zijn voorbeeld werd gevolgd door Gylfi Sigurdsson, die na ruim een uur de voorsprong verdubbelde.

In de 85ste minuut kreeg Marvin Emnes nog speeltijd aan de kant van de thuisclub en de voormalige aanvaller van Sparta Rotterdam had weinig tijd nodig om zich te laten zien, want twee minuten na zijn invalbeurt bepaalde hij de eindstand op 3-0.