Koeman strandt in kwartfinale, Chelsea verslaat McClaren

Voor de vijfde wedstrijd op rij heeft het Southampton van manager Ronald Koeman een nederlaag geleden. In het toernooi om de League Cup bleek daardoor de kwartfinale het eindstation. Chelsea schaarde zich wél bij de beste vier.

Sheffield United - Southampton 1-0
Koeman begon uitstekend aan zijn klus als manager van Southampton en bezette zelfs even de tweede plaats in de Premier League, maar sinds eind november gaat het wat minder met The Saints. Na vier nederlagen op rij - tegen Manchester City (0-3), Arsenal (1-0), Manchester United (1-2) en Burnley (1-0) - reisde Southampton dus niet vol vertrouwen af naar Bramall Lane.

Zonder de voormalige Eredivisie-spelers Graziano Pellè en Dusan Tadic, die beiden rust kregen, maakten de bezoekers weinig indruk op bezoek bij de club uit de League One, het derde niveau in Engeland. Toch kreeg Sadio Mané na ruim een half uur een goede kans Southampton op voorsprong te zetten, maar dat zou tegen de verhouding in zijn geweest.

Een fout van keeper Fraser Forster zorgde in de 63ste minuut voor de beslissing in Sheffield. De doelman van Southampton liet de bal na een harde vrije trap van Bob Harris los, waarna Marc McNulty op de doellijn de rebound binnentikte. Het bleek de enige treffer in de wedstrijd. De bezoekers eindigden het duel ook nog met tien man na een rode kaart voor Florin Gardos.

Met de nederlaag in Sheffield verloor Southampton voor het eerst in zestien jaar vijf officiële wedstrijden op rij. Komende zaterdag hoopt Koeman een einde te maken aan die slechte reeks, als Everton op bezoek komt.

Derby County - Chelsea 1-3
Premier League-koploper Chelsea maakte geen fout op bezoek bij Derby County, dat met voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren als manager in de top van het Championship staat. Halverwege de eerste helft opende Eden Hazard de score voor de gasten. De Belg trok naar binnen en schoot tegendraads in.

Kort voor rust viel het hele stadion stil toen Kurt Zouma naar de grond ging na een botsing met zijn eigen doelman Petr Cech. De verdediger van Chelsea lag minutenlang roerloos op de grond, waarna hij per brancard werd afgevoerd.

Filipe Luís leek in de 56ste minuut de wedstrijd te beslissen met een rake vrije trap, maar via Craig Bryson kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Nadat Derby County door een rode kaart voor Jake Buxton met tien man was komen te staan, bepaalde André Schürrle de eindstand in de 82ste minuut op 1-3.