Koeman: 'Southampton is klaar voor pittig programma'

Reacties

Het Southampton van Ronald Koeman begint maandagavond aan een loodzware periode, maar volgens de Nederlander zijn The Saints er klaar voor.

Koeman: 'Southampton is klaar voor pittig programma'

Southampton trapt maandag op bezoek bij Aston Villa een paar cruciale weken af. Direct na het duel met de ploeg van Ron Vlaar staan confrontaties met Manchester City (thuis), Arsenal (uit) en Manchester United (thuis) op de rol. Na het pittige restant van november en het razenddrukke december, speelt Koeman in januari bovendien opnieuw tegen Arsenal en Manchester United.

Met de drukke periode voor de boeg, kwam de afgelopen interlandbreak dus niet slecht uit. 'Soms is het wel lekker om even rust en tijd om te relaxen te hebben', sprak Koeman vrijdagmiddag. 'Iedereen weet dat vanaf nu tot begin januari enorm druk wordt, met veel moeilijke wedstrijden. Een pittig programma, maar we zijn er klaar voor.' Southampton staat momenteel tweede, maar Koeman weigert te stellen of zijn ploeg die plek ook eind januari nog bezet.

'Ik richt me alleen tot de spelers, niet tot de buitenwacht. Natuurlijk willen we graag op deze manier doorgaan, maar het belangrijkste is dat iedereen binnen de club vertrouwen heeft in onze manier van spelen. We focussen ons nu op Aston Villa-uit, of we daarna nou tegen Manchester City of tegen Burnley spelen: dat is me om het even', bezweert Koeman.

In The Villans treft Southampton een tegenstander die in veel mindere vorm steekt. Waar Koeman en de zijnen de laatste vier competitieduels wonnen, won Aston Villa op 13 september voor het laatst. 'Maar dat maakt het juist moeilijk: zij moeten punten pakken om iedereen rustig te houden', weet Koeman. 'Natuurlijk is thuis spelen altijd lekker, maar ook in uitduels willen we aanvallend en dominant voetballen', sluit Koeman strijdbaar af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.