Koeman sluit voorbereiding af met gemengde gevoelens

Reacties

Southampton won donderdag in de derde voorronde van de Europa League nog met 3-0 van Vitesse, maar wat de ploeg van Ronald Koeman zondag in het intermezzo tegen Espanyol liet zien stemde de Nederlandse manager maar matig tevreden. Het oefenduel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Koeman sluit voorbereiding af met gemengde gevoelens

'Ik ben niet echt blij. Ik snap dat het een vriendschappelijke wedstrijd is tussen twee Europese wedstrijden in en misschien was het iets te heet, maar we begonnen erg slordig. Het werd tijdens de wedstrijd wel iets beter, maar het voldeed niet aan mijn verwachtingen. We speelden te slap en dat is een mentale kwestie', reageerde Koeman op de website van The Saints.

Na de laatste wedstrijd van de voorbereiding begint het Premier League-seizoen zondag met een uitwedstrijd tegen het Nederlands getinte Newcastle United. Donderdag wacht eerst nog de return tegen Vitesse, dat in Arnhem voor zijn laatste kans vecht. De van een zware blessure herstelde Jay Rodriguez zal dan nog niet van de partij zijn. Zijn gelijkmaker vormde een van de weinige lichtpuntjes tegen Espanyol.

'Het was Jays eerste basisplaats sinds lange tijd (maart 2014, red.) op St Mary's. Je kan op sommige momenten zien dat hij nog niet helemaal de oude is. Hij heeft minuten en tijd nodig om terug te komen op dat niveau', aldus Koeman over de Engelse aanvaller, die in 2013/14 nog zeventien keer scoorde voor The Saints. 'Hij heeft die kwaliteiten nog steeds', zag Koeman. 'Hij maakte een geweldige goal die hem het vertrouwen zal geven dat hij nodig heeft.'

Achterin is de spoeling ondanks het langdurig uitvallen van Florin Gardos ook weer wat minder dun. De van Queens Park Rangers overgenomen Steven Caulker maakte tegen Espanyol zijn officieuze debuut in het shirt van Southampton. 'Hij moest zich in het begin misschien even aanpassen aan zijn nieuwe ploeggenoten, maar dat is normaal. Hij zit pas twee dagen bij de selectie, maar haalde al een goed niveau.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.